Bank

Ujjong az elemző: Trump elhozta az amerikai bankok aranykorát

Portfolio
A pénzügyi szektor Donald Trump által elkezdett deregulációjának köszönhetően még tovább emelkedhet a bankrészvények árfolyama - prognosztizálja Richard Bove neves bankelemző. Danial Tarullo Fed-kormányzó hétvégén bejelentett távozása "nagyon nagy plusz" szerinte a bankoknak.
Egyik minapi feljegyzésében a bankelemző azt írja,

Daniel Tarullo kiesése a Fedből és az amerikai bankszektroból nagyon pozitív lépés az alapvető banki tevékenység valós deregulációja felé. Arra utal, hogy a bankok szabadabban fognak tudni működni a pénzügyi piacokon a forrásszerzés és a termékfejlesztés területén.

A Fed kormányzójának távozása, amiről szombaton számoltuk be, nem véletlenül - ahogy Bove fogalmaz - "nagyon nagy plusz" a bankoknak: Tarullo elkötelezett híve és motorja volt a bankok szigorúbb szabályozásának Barack Obama idején.

A CNBC-nek Bove most azt mondta, az eddigi rezsim rendkívül kemény volt a bankoknak a tőke megtérülése és a termékeik eladása szempontjából, és a dereguláció ennek végét jelentheti. Azt az elméletet azonban elutasítja Bove, hogy a hozam- és kamnatkörnyezet emelkedése segítené a banki profit növekedését.

Trump eskütétele után Bove még azt mondta, a bankok elsődleges profitnövelő tényezője a gazdaság általános fellendülése, a hitelezés bővülése, az üzleti volumenek növekedése lesz az új amerikai elnök gazdaságpolitikájának köszönhetően. Az emelkedő hozamkörnyezettel szemben nem lett optimistább, Tarullo távozása nyomán azonban úgy tűnik, a deregulációnak nagyobb jelentőséget tulajdonít a banki profittermelésben és ezáltal a bankok részvényeinek emelkedésében is.

Bove kedvenc bankrészvénye most egyébként a Bank of America, amely vonzó árazással és jó fundamentumokkal bír, és bár nagyot emelkedett az utóbbi években, még bőven vételre ajánlja a neves elemző.

Ujjong az elemző: Trump elhozta az amerikai bankok aranykorát
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
fiokiugyfelek