Előfizetői tartalom

Matolcsy: valakik bankpánikot akartak kelteni az MNB felhasználásával

MTI
|
Portfolio
Az MNB elnöke szerint az általa vezetett intézmény kivételesen sikeresen működött 2015-ben, mert a kormány és a jegybank stratégiai szövetségben, összehangoltan, koordináltan tevékenykedett. Az MNB sikereinek összefoglalása mellett Matolcsy György egy egészen érdekes visszaemlékezést is megosztott a 2015-ös beszámolót hallgató hat képviselővel.

Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben az MNB 2015. évről szóló üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában azt mondta, a jegybank 2015-ben folytatta azt a lazító, az üzleti környezetnek kedvező monetáris politikát, amit 2013 márciusában indított el. A jegybankelnök szólt arról is, hogy az MNB2015-ben - 2002 után először - osztalékot fizetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés