Előfizetői tartalom

200-szor meg lehetne építeni a 4-es metrót a bankokra kiszabott bírságokból

Portfolio
A nemzetközi bankok 321 milliárd dollárnyi bírságot fizettek már ki 2008 óta törvényi kihágások miatt - ebből több mint 200-szor fel lehetne építeni a budapesti 4-es metrót. Pénzmosástól kezdve piacmanipuláción keresztül terrorfinanszírozásig, számos kihágásért büntették a pénzintézeteket a Boston Consulting Group tanulmánya szerint.

Az 321 milliárd dolláros összeg várhatóan csak növekedni fog, ahogy az európai és ázsiai felügyeleti szervek is utolérik az agresszívabb amerikai munkatársaikat, akik eddig a bírságok többségét kiszabták. A Boston Consulting Group tanulmányát a Bloomberg szemlézte, ebből kiderül, hogy csak 2016-ban 42 milliárd dollárt fizettek ki a bankok bírságokra, amely a 2015-ös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés