Bank

Újabb nagy dobásra készül a kínai felügyelet

Portfolio
A kínai jegybank szigorúbban akarja ellenőrizni a pénzintézetek tőkesítettségét, ezzel kezelve a pénzügyi szektor kockázatait a Bloomberg ügyhöz közelálló forrásai szerint.
A kínai jegybank (PBOC) a makroprudenciális értékelési keretrendszerét akarja átdolgozni, ez lényegében arról szól, hogy ellenőrzi a jegybank, hogy megfelelően tőkésítettek-e a bankok ahhoz, hogy bizonyos kockázatokat el tudjanak hárítani. A tervek szerint az új rendszerben csak két osztályzat lenne: megfelelt és nem megfelelt, a hírügynökség névtelen forrásai szerint.

Azok a bankok, amelyek az új rendszerben nem tudnak átmenni a teszteken, egy figyelmeztetésben részesülnének először: a jegybank arra kérné őket, hogy emeljék a tőkeszintjüket és lassítsák az eszközállományuk növelését. Jelenleg a jegybank úgy bünteti az alulteljesítő bankokat, hogy a jegybanknál tartott tartalékaikra alacsonyabb kamatot fizetnek.

Más intézkedésekre is készül a kínai felügyelet, a bankokat ellenőrző felügyeleti ág élére most került új vezető, aki elsősorban a 8 700 milliárd jüannyi árnyékbank-üzletet, az úgynevezett "vagyonkezelési termékeket" vette célba. A kínai felügyelet legújabb terveiről, akcióiról itt írtunk:
nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
varga mihály MTI