Előfizetői tartalom

Lecserélik Európa legnagyobb bankjának a fejeseit

Portfolio
Új elnök kerül a legnagyobb európai bank, az HSBC élére, Mark Tucker egy ázsiai biztosítót, az AIA-t hagyta ott, hogy a pénzintézet vezetését átvehesse. Az első dolga az lesz, hogy új vezérigazgatót is találjon, hiszen Stuart Gulliver, aki jelenleg tölti be ezt a posztot, bejelentette, hogy 2018-ban nyugdíjba akar vonulni.

Tucker kinevezését a hongkongi tőzsde nyitása előtt jelentették be, míg az AIA új vezérigazgatója Ng Keng Hooi lesz, aki 2008 óta a vállalat egyik regionális igazgatója. A kettős váltást az HSBC jelentette be, amiről a Financial Times ír: Tucker "átveszi annak felelősségét, hogy a jelenlegi bankcsoporti vezérigazgató utódját megtalálja. A folyamat várhatóan 2018 során...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés