Előfizetői tartalom

Kísért a 2008-as válság: a plázák összeomlására játszanak a profik

Portfolio
Az amerikai bevásárlóközpontok évek óta szenvednek amiatt, hogy egyre többen inkább online vásárolnak, ez pedig a hedge fundosoknak is szemet szúrt. A spekulánsok elkezdték shortolni a plázáknak nyújtott hitelekkel fedezett értékpapírokat - hasonlóan ahhoz, mint amikor a 2008-as válság előtt rárepültek a lakossági jelzáloghitel-piacra.

Néhány hedge fund az amerikai lakáspiac 2008-as összeomlása előtt pozícionálni kezdte magát arra, hogy az elkövetkező csődhullámon profitálni tudjon, egy ilyen sztorit mesél el például A nagy dobás című film is. Most viszont nem a subprime-jelzáloghitelek által fedezett értékpapírokat, hanem egyes plázák, kereskedelmi láncok és bevásárlóközpontok kötvényeit, strukturált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés