Előfizetői tartalom

A robotoknak köszönhetően hamarosan akár ingyen is befektethetsz

Portfolio
A fintech-vállalatok és a robottanácsadók brutális árversenyt hoznak a vagyonkezelői piacra, viszont ezek a szereplők egymással is öldöklő versenyt folytatnak: nem elég egy jó ötlet, üzleti modellt is kell építeni és az árversenybe is bele kell menni - vélik a piac szakértői, akik a Portfolio Investment, Wealth & Savings konferenciáján adtak elő. A technológia térhódítása azért annyira nem gyors, mint azt korábban becsülni lehetett.

Jánoskuti Levente, a McKinsey partnere a Fintech-cégek térnyeréséről beszélt az alapkezelői piacon: 600 milliárd dolláros bevétellel rendelkező vagyonkezelési szektor bevétele a digitális diszruptorok miatt körülbelül 494 milliárd dollárra fog csökkenni, a tőkearányos megtérülés (ROE) pedig 30%-ot csökkenhet 2025-re, főleg a jutalékbevételek (árak) eróziója fogja okozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés