Bank

Felesleges lett az MNB "rossz bankja", csehek vihetik a céget

Portfolio
Végéhez közeledik az MNB tulajdonában lévő "rossz bank", a MARK Zrt. működése. Az Index információi szerint a hazai pénzügyi piaci szereplők szerint már nem várható semmi érdemi lépés a cégtől, sokkal valószínűbb, hogy a cseh központú APS Holding veszi meg a "rossz bankot".
A magyar bankszektor nem teljesítő hiteleiről is szó lesz a Portfolio április 25-ei Hitelezés 2017 konferenciáján. Regisztráljon Ön is!


Ma már nincs ember a hazai pénzügyi piacon, aki látna bármi esélyt arra, hogy az MNB tulajdonában álló "rossz bank" bármi értelmeset fog még csinálni. Valójában sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a céget az MNB el fogja adni, mégpedig célzottan, az elsősorban cseh, szlovák, illetve román üzlettel futó APS Holding nevű cég lehet a befutó - írja az Index.

A MARK Zrt.-t azzal a céllal hozták létre, hogy a kereskedelmi bankoknál lévő nem teljesítő hiteleket és a hozzájuk tartozó ingatlanokat megvásárolja, miután a projekthitelek között magas volt a nem teljesítő állomány. A lap úgy tudja, hogy a MARK pár portfólióra próbált megalkudni, 23 bank 300 milliárd forintnyi regisztrált projektjét felmérte, de a legtöbb bank határozottan visszautasította őt. Az Indexnek nyilatkozó források szerint a MARK eladása annyira célzottnak tűnik a csehek felé, hogy ahol esetleg a MARK és a kereskedelmi bankok még tárgyalásban maradtak, ott már maguk a csehek, vagyis a leendő MARK-vevő is belefolyt az árazásba.

A cseh APS Holding a magyar magánpiacon már meg is jelent, mint vevő, egy amerikai finanszírozási partnerrel (Balbec Capital) megvette az UniCredit 42,7 milliárd forintos rossz lakossági jelzálog-portfólióját.
FrankfurtTőzsde
allampapir
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!