Előfizetői tartalom

Eltűnt Matolcsyék ingyenhitele, mi lesz a cégekkel?

Portfolio
Kis drágulást és futamidő-rövidülést hozhat a Növekedési Hitelprogram kivezetése a kkv-hitelek piacán, illetve felértékelődik a fix kamatozású hitelek és a garancia konstrukciók szerepe - hangzott el a vállalati és kkv-üzletágak vezetőinek mai panelbeszélgetésében a Portfolio Hitelezés 2017 konferenciáján. Az EU-források inkább kiegészítik, mint kiszorítják a banki hitelezést, miközben a fintech világ fejlődésével felértékelődik a határon átnyúló követelésérvényesítés biztonsága.

Mi határozta meg az elmúlt egy évet a vállalati hitelezésben? Takács Zoltán (FHB) szerint a piacot a verseny fokozódása, az FHB tevékenységét pedig a takarékszövetkezetekkel való kapcsolat erősödése jellemzi. Szabó Balázs (CIB) szerint az NHP kifutása és a nullás hitelek megjelenése, valamint az ingatlanpiac felfutása határozta meg az elmúlt egy évet. Mindkettőjük szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés