Előfizetői tartalom

Milliárdokat keresett Európa leggazdagabb embere a francia választásokon

Portfolio
Miután kiderült, hogy Emanuel Macron bejutott a francia elnökválasztás második fordulójába és nagy eséllyel ő lehet a győztes is, az európai részvényindexek 17 hónapos csúcsokat döntöttek, és az euró is erősödni kezdett. Ennyi kellett ahhoz, hogy Európa leggazdagabb embere, Amancio Ortega 2,7 milliárd dollárral növelje vagyonát egy nap alatt - írja a Bloomberg.

A Bloomberg adatai szerint a spanyol kiskereskedelmi mogul, Amancio Ortega egy nap alatt 2,7 milliárd dolláros nyereségre tett szert, mindezt pedig a francia elnökválasztást követő kedvező piaci hangulatnak köszönheti. Ortega mellett a többi európai milliárdos is nagyot kaszált a piaci felívelésből, összesen 27,5 milliárd dollárral gyarapították vagyonukat. Régiós bontásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés