Előfizetői tartalom

Nagy Márton: Európa legdrágábban működő bankrendszere a magyar

Portfolio
Rendkívül hatékonytalanul működik a magyar bankrendszer, és ez jelentősen megdrágítja az ügyfelek számára a bankolást. A bankrendszer hatékonyságának növelése és az árverseny élénkítése ezért most az egyik legfontosabb feladat a bankszektor számára - mondta az MNB alelnöke a Portfolio mai Hitelezés 2017 konferenciájának nyitóelőadásában. Két ábrából kiderült: Európa legnagyobb költségszinttel, egyúttal legmagasabb kamatjövedelemmel működő bankrendszere a magyar.

Nagy Márton többek között az alábbiakról beszélt: Jelenleg is zajlik a Magyar Bankszövetséggel a fogyasztóbarát lakáshitel koncepcióról szóló egyeztetés, ezért erről eddig egyelőre nem tud részleteket elárulni. A 2009-től 2013 közepéig tartó hitelösszeomlás/hitelszűke stagnálásba, majd 2015-től hitelezési fordulatba váltott át a kkv-hitelek piacán. 2017-2018-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés