Bank

Trump sorra cseréli le a felügyeleti fejeseket

Portfolio
Trump elnök elkezdte összeállítani a stábját, akik a bankszektor szabályozásáért lesznek majd felelősek. Az elnök emberei szerint az új kinevezések megkönnyítik majd azt is, hogy a pénzintézetek hitelezni tudjanak.
Trump kormánya tegnap jelentette be, hogy a pénzügyminisztérium bankfelügyeleti szervének, az Office of the Comptroller of the Currencynek a fejét lecseréli és a hivatal élére átmenetileg egy bankjogászt, Keith Noreikát ülteti. A tőzsdefelügyelet (SEC) is új vezetőt kap, a hivatal vezetését Jay Clayton fogja átvenni, amit a szenátus is megerősített. Az elnök elvileg "közel jár ahhoz," hogy a Fed üres helyeit is betöltse, ez pedig jelentős szerepet játszhat majd az iparág szabályozásának enyhítésében.

Trump reformjaival a bankokra nehezedő szabályozói terhet is enyhíteni akarja, valamint le akarja cserélni Obama 2010-ben beiktatott bankreformját, a Dodd-Frank törvényt. Ennek az egyik első lépése a Financial Choice törvény is, amely Jeb Hensarlingnek, a képviselőház pénzügyi testületének elnökének tollából született meg. Közben a pénzügyminiszter, Steve Mnuchin átfogó vizsgálatot készít a Dodd-Frank törvényről, ennek eredménye várhatóan júniusban kerül az elnök elé.

A demokraták közben amiatt aggódnak, hogy a Trump-kormány új kinevezettjei túlságosan enyhe szabályokat iktatnak majd be, ez pedig túlzott kockázatvállalásra készteti majd a pénzintézeteket. Szerintük ugyanis a túlzott hitelezés és ennek gyenge szabályozása okozta a 2008-as válságot - írja a Washington Post.
magyareuró200122
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Levágja a botrány után a vezetői juttatásokat a Wells Fargo