Bank

Trump sorra cseréli le a felügyeleti fejeseket

Portfolio
Trump elnök elkezdte összeállítani a stábját, akik a bankszektor szabályozásáért lesznek majd felelősek. Az elnök emberei szerint az új kinevezések megkönnyítik majd azt is, hogy a pénzintézetek hitelezni tudjanak.
Trump kormánya tegnap jelentette be, hogy a pénzügyminisztérium bankfelügyeleti szervének, az Office of the Comptroller of the Currencynek a fejét lecseréli és a hivatal élére átmenetileg egy bankjogászt, Keith Noreikát ülteti. A tőzsdefelügyelet (SEC) is új vezetőt kap, a hivatal vezetését Jay Clayton fogja átvenni, amit a szenátus is megerősített. Az elnök elvileg "közel jár ahhoz," hogy a Fed üres helyeit is betöltse, ez pedig jelentős szerepet játszhat majd az iparág szabályozásának enyhítésében.

Trump reformjaival a bankokra nehezedő szabályozói terhet is enyhíteni akarja, valamint le akarja cserélni Obama 2010-ben beiktatott bankreformját, a Dodd-Frank törvényt. Ennek az egyik első lépése a Financial Choice törvény is, amely Jeb Hensarlingnek, a képviselőház pénzügyi testületének elnökének tollából született meg. Közben a pénzügyminiszter, Steve Mnuchin átfogó vizsgálatot készít a Dodd-Frank törvényről, ennek eredménye várhatóan júniusban kerül az elnök elé.

A demokraták közben amiatt aggódnak, hogy a Trump-kormány új kinevezettjei túlságosan enyhe szabályokat iktatnak majd be, ez pedig túlzott kockázatvállalásra készteti majd a pénzintézeteket. Szerintük ugyanis a túlzott hitelezés és ennek gyenge szabályozása okozta a 2008-as válságot - írja a Washington Post.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank