Már 42 ezer család kapott CSOK-ot
Bank

Már 42 ezer család kapott CSOK-ot

MTI
Az otthonteremtési program elindulása óta már 42 ezer család nyújtott be támogatási kérelmet, az igénylések összértéke pedig meghaladta a 108 milliárd forintot - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
A Országgyűlésnek benyújtott költségvetési javaslat szerint jövőre a kormány 226 milliárd forintot fog otthonteremtési támogatásra fordítani. Ez azt jelenti, hogy hat év alatt csaknem a kétszeresére, 82 százalékkal nőtt az otthonteremtésre fordított támogatások nagysága - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Nagyot nőtt a lakásépítési kedv Magyarországon, és ez a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylésének adatain is jól látszik - tette hozzá Dömötör Csaba. Az idei első negyedévben a tavalyi csaknem másfélszeresére nőtt a CSOK-ot igénylők száma, miközben a támogatási kérelmek összege megduplázódott. A CSOK járulékos hatásai közé sorolta, hogy ha tízezerrel több lakás épül, akkor az fél százalékponttal "dobhatja meg" a gazdasági növekedést és 14-16 ezer új munkahelyet hozhat létre.

A CSOK-ot 2015. július 1-jén vezette be a kormány a korábbi szociálpolitikai támogatás, ismertebb nevén a szocpol helyett. Ez egyösszegű, vissza nem térítendő lakáscélú támogatást jelent, és egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak.
Falusi CSOK

A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék falusi CSOK település keresője: egyedi információk, lakásárak, népszámlálási adatok, gazdasági statisztikák, egyéb mutatók 2486 településről.

zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
okostelefon kézben pénzügyek