Előfizetői tartalom

Saját térfelükről is egyre durvábban kiszorítják a bankokat

Portfolio
Hiába nőtt tavaly 5%-kal a globális tőkepiac szereplőinek bevétele, a befektetési bankoknál egymást követő negyedik évben csökkentek a bevételek. Ha nem lett volna a Donald Trump elnöki győzelmét követő piaci rali, újabb csúfos évet zártak volna a bankok. Közép- és hosszú távon így sem fényesek a kilátásaik: egyre nagyobb a kevésbé szabályozott, digitálisan innovatívabb és kisebb marzzsal dolgozó szereplők felől érkező nyomás.

A magyarra nehezen lefordítható "Mastering The Value Migration" címmel adta ki hatodik globális tőkepiaci elemzését a napokban a Boston Constulting Group (BCG). A tanácsadócég adatai szerint egyszerre több irányban zajlik az "értékvándorlás", vagyis lényegében a bevételtermelő képesség elmozdulása a tőkepiacokon:a kisebb befektetési bankok felől a nagy univerzális bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés