Előfizetői tartalom

Pár hónap, és aknamezővé válhat a kötvénypiac

Portfolio
A MiFID 2. januári életbe lépésével a befektetési piacon belül a kötvénypiac is jelentős változásokra készülhet. Az egyik ilyen, hogy a vállalati kötvényértékesítéseket is szigorítanák és már nem fog működni a korábbi modell, ahol bizonyos befektetőket előnyben részesítettek az értékesítések során a bankok. Bár így több esélyük lesz a lakossági befektetőknek is a vásárlásra, kérdés, hogyan tudják majd ezeket a több száz oldalas dokumentumokat az új MiFID előírásainak megfelelően három oldalasra csökkenteni - számol be a hírről a Financial Times.

Jelentősen változhat az eddigi értékesítési folyamat a vállalati kötvények piacán, amelyet már eddig is a túlkereslet jellemzett. A januárban életbe lépő MiFID 2. előírja, hogy a bankároknak igazságosan kell eljárniuk, amikor a vállalati kötvényeket értékesítik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyik intézményi befektetőt sem lehet előnyben részesíteni, így még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái