Előfizetői tartalom

Lehull a lepel az új biztosítói szabályozásról

Portfolio
Az MNB az EU-s Szolvencia II-nél is szigorúbb szavatotőke-ellátottsági elvárást határozott meg, ez a magyar biztosítóknak viszont nem okoz gondot, hiszen a szigornak már korábban is megfeleltek - hangzott el mindez a MABISZ sajtótájékoztatóján. Az adminisztrációs terheket viszont növeli a szabályozás, az első ilyen jelentést nemrég kellett leadniuk a piaci szereplőknek.

Az EIOPA 2016-os évre, illetve 2017 első negyedévére vonatkozó Szolvencia II-es adatszolgáltatásának határideje május 19-én járt le. Horváth Gyula, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) CFO szekciójának elnöke a felváltásra kerülő Szolvencia I-szabályozás részleteit is ismertette. Ez egyszerű szabályok mentén határozta meg, hogy egyes biztosítók mekkora tőkével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés