Előfizetői tartalom

Van élet a Soundon és a Szigeten túl, de mennyi pénzt hoznak a hazai alternatív fesztiválok?

Háhner Petra
Közhely, de igaz, hogy Magyarország fesztivál-nagyhatalomnak számít. Az utóbbi években a tíz- és százezres gigarendezvények mellett erősödik egy másik piaci szegmens, a (nevezzük így) alternatív fesztiválok piaca: szűkebb réteget vonzó zenei kínálat, meghatározott tematika és természetközeli helyszín - nagyjából ez a három alapkellék ezekhez a rendezvényekhez. Általában a nagyokhoz képest olcsóbbak, családiasabbak, a Prodigy és a Tankcsapda helyett pedig jógát, meditálást, és igazán underground zenekarokat kínálnak. De mennyire nyereségesek? Van esélyük nagyobb szeletet kihasítani a fesztiválpiaci tortából? A legismertebb alternatív fesztiválok főszervezőit kérdeztük.

A fesztiválpiac átrendezte az utóbbi években hazánk turisztikai térképét: csak a Sziget programjaira érkező külföldieknek több száz ezer vendégéjszaka köszönhető évente. Újabb és újabb városok kapcsolódnak be a vérkeringésbe, így lett például Zamárdi (a Balaton Sound, a Strand Fesztivál és a B My Lake helyszíne) 10 év alatt az egyik legtöbb adóbevételhez jutó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái