Előfizetői tartalom

Nagyon durva megszorítások egyes magyar bankoknál

Portfolio
Kíméletlen megszorítások, szigorú költségkontroll, üzleti aktivitást követő költségnövekedés - nagyjából ebbe a három csoportba sorolhatók a magyar nagybankok az utóbbi időszak költséggazdálkodása alapján. A legszigorúbban az MKB, a Raiffeisen és a CIB bánt a költségeivel, majd a K&H és az UniCredit következett, az előre menekülők táborába pedig az OTP, a Budapest Bank és az Erste tartozott tavaly. Utóbbinál azonban ennek láthatóan vége: az idei év az Ersténél is részben a költségcsökkentésről fog szólni.

Múltkori cikkünkben értekeztünk arról, hogy bár az MNB kissé túloz, de a statisztikák alapján valóban megállapítható, hogy még különadóterhek nélkül is Európa egyik legkevésbé hatékony bankrendszere a magyar. Azt is megállapítottuk, hogy a bankrendszer költséghatékonysága összességében nem javult jelentősen 2016-ban sem, bár kétségtelenül voltak látványos költségcsökkentést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái