Bank

Megkezdi a kiköltözést Londonból a Goldman Sachs

Portfolio
Nem várja meg a Goldman Sachs a Brexit-tárgyalások végső kimenetelét: a hétfőn kezdődő tárgyalásokkal egy időben megkezdi a költözést Londonból Frankfurtba és más európai városokba - jelentette be Richard Gnodde európai igazgató.
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjújában Gnodde jelezte: az az alapfeltevésük, hogy a Brexit elkerülhetetlen, ezért a 2 éves Brexit-ről szóló tárgyalássorozat várható, 2019-es végső időpontjára lehetővé akarják tenni, hogy a Goldman Sachs egész Európára kiterjedő működési jogokkal rendelkezzen.

Londonban mintegy 6 ezer goldmanos alkalmazott dolgozik jelenleg, átköltöztetésükkel kapcsolatban az európai vezető azt monda, Frankfurtnak nagy előnye van, itt a mostani 200-ról "nagy valószínűséggel" több mint duplázzák majd alkalmazottaik létszámát. A németek, többek között Angela Merkel is üdvözölte az amerikai befektetési bank döntését, Gnadde pedig megdicsérte a német kancellárt, nagyon megbízható, nagyon stabil és nagyon erős vezetőnek nevezve őt.

Londonból több más befektetési bank is munkavállalók százait, ezreit igyekszik átköltöztetni, Németország mellett Franciaország is nagy erőkkel lobbizik megnyerésükért. Gnodde most a német gazdaság exporterejét kritikával illető Emmanuel Macron francia elnökre utalva megjegyezte: minden politikusnak saját országának versenyképességét kellene javítania, ahelyett, hogy másokra mutogat.
újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet