Előfizetői tartalom

Nem csoda, hogy megússzák a terroristák: kőkorszaki módszerekkel vadásznak rájuk

Portfolio
Miközben az olyan nemzetközi terrorszervezetek, mint az Iszlám Állam, egyre kifinomultabb módszerekkel mozgatják a pénzt a különböző sejtjeik közt, a tranzakciókat a bankok többnyire több mint tizenöt éves programokkal próbálják kiszűrni. Nem rég felütötte a fejét egy olyan cég, amely mesterséges intelligenciával próbálja meg lebuktatni a bűnözőket és terroristákat, a technológia azonban még nagyon gyerekcipőben jár.

Az Iszlám Állammal való harc egyik nehézsége, hogy a terrorszervezet a világ minden részén szétszóródva működik. Nemcsak a támadásaikat nehéz előre megjósolni, hanem a dzsihádisták pénzügyi tranzakcióit is nehezen tudják nyomon követni a bankok. Bár a pénzintézetek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás óta használnak szűrőrendszereket arra a célra, hogy a terrorizmushoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés