Előfizetői tartalom

Egyesítik erőiket a magyar takarékok, íme a részletek

Portfolio
A takarékszövetkezeti szektor első, valódi konszolidációja fog megtörténni a következő hónapokban, külső forrás bevonása nélkül. A kétszintű bankrendszer megalakulása óta nem volt ilyen volumenű átalakulás - mondja Tajthy Attila, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnöke. Az FHB-t is soraiban tudó Takarék Csoport nem akar egyetlen országos kereskedelmi bankká változni, szeretnék megőrizni a szövetkezeti formából és a helyi viszonyok alapos ismeretéből fakadó piaci előnyüket. A Portfoliónak adott interjújában Tajthy Attila hangsúlyozta: bővültek az SZHISZ felügyeleti jogkörei, így ez az intézmény lesz például az MNB "kapuja" a takarékszövetkezetek felé, miközben szemernyit sem csökkennek a jegybank jogkörei.
Portfolio: Egyesülési hullám zajlik a takarékszövetkezeti szektorban. Hány takarékszövetkezet marad az év végére? Tajthy Attila: Gőzerővel dolgozunk azon, hogy a nemzetközi trendeknek megfelelően javítsuk a takarékszövetkezeti szektor versenyképességét. A jelenlegi működési környezetben szinte kizárt, hogy egy kis takarék méretgazdaságosan hosszú távon is fenn tudjon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái