Trónfosztás: már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere
Bank

Trónfosztás: már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Portfolio
Megtörtént, amire már hónapok óta nagy esély volt: Bill Gateset megelőzve az Amazon-vezér Jeff Bezos lett a világ leggazdagabb embere.
Jelen állás szerint a 90 milliárd dollárt is meghaladja Bezos vagyona, ezzel pedig levette a leggazdagabb embernek járó képzeletbeli koronát Bill Gates fejéről. Tegnap este az amerikai piac zárásakor Bezosnak 89, Gatesnek kicsivel több mint 90 milliárd dollárja volt, de azóta az Amazon részvények árfolyama 15 dollárt erősödött, míg a Microsoft részvényeinek teljesítménye kissé visszaesett. Ha marad ez a felállás, akkor Bezos Amazon-részvényei 800 millió dollárral értékelődhetnek fel, ezzel pedig megelőzi Gateset (feltételezve persze, hogy a nem részvényjellegű befektetéseiknél nem történik változás) - írja a CNBC. Ez már önmagában is nagy szó, hiszen a Forbes számításai szerint az elmúlt 23 évben 18-szor Bill Gates birtokolta a világ leggazdagabb embere címet.

A sorrend természetesen naponta változik főként a részvénypiaci mozgások miatt, könnyen elképzelhető, hogy holnap megint Gates ül majd a trónon. Kérdés az is, hogy ma piaczárás után milyen számokról jelent az Amazon, ha a piac pozitívan értékeli az adatokat, Bezos megszilárdíthatja helyét az első helyen.

Trónfosztás: már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere
Bezos cége, az Amazon mostanra egy 500 milliárd dolláros céggé nőtte ki magát, és megállíthatatlanul terjeszkedik. A közelmúltban jelentette be a társaság, hogy megveszi az amerikai kiskereskedelmi láncot, a Whole Foods Marketet. Az 1994-ben alapított cég annak idején online könyvesboltként kezdte működését, mostanra a világ egyik legnagyobb internetes kereskedelmi vállalatává nőtte ki magát, médiacég és cloud szolgáltató is egyben. Gyakorlatilag nincs olyan termék, amit ne lehetne megvenni az Amazonon, és arra készülnek mostanában, hogy Európában autókat is fognak értékesíteni. Erről bővebben itt írtunk:Címlapkép forrása: AFP/ Molly Riley
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
hsbc_shutter