Előfizetői tartalom

Nagyon másképp látja most a világot, aki megjósolta a 2008-as válságot

Portfolio
Steve Eisman, akinek nevével sokan a "The Big Short" című amerikai mozifilmben ismerkedhettek meg és arról lett híres, hogy a jelzálogfedezetű értékpapírok shortolásával gyakorlatilag megjósolta a 2008-as válságot, most azt mondja: ilyen biztonságban már évtizedek óta nem volt a pénzügyi rendszer - írja a Financial Times. Megkérdezték tőle azt is, tudja-e, mi lesz a következő nagy dobás.

A portfóliómenedzser szép összeget tehetett zsebre azzal, hogy amíg a piac nagy része istenítette a jelzálogfedezetű értékpapírok találmányát, ő már látta a rendszerszintű kockázatot és a papírok, illetve az azokat tartó bankok shortolásába kezdett.A világ most egy nagyon más hely, mint amilyen a válság előtt volt. Karrierem során - és az több mint 30 évet jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés