Sokkoló számok: a magyarok fele nem tud elmenni egy hétre nyaralni
Bank

Sokkoló számok: a magyarok fele nem tud elmenni egy hétre nyaralni

Portfolio
Az Eurostat által közölt friss statisztika szerint az európaiak harmada nem tud megengedni magának egyhetes nyaralást. Itthon még rosszabb a helyzet, a magyarok több mint fele kénytelen lemondani az egyhetes üdülésről.
Az Eurostat friss, tavalyi évre vonatkozó adatai szerint az EU-s tagországok állampolgárainak közel 33%-a nem tudja megengedni magának, hogy egy hétre elmenjen valahová nyaralni. Talán nem meglepő módon ez az arány magasabb, közel 35% a gyermekes családok, és alacsonyabb, 31,3% a gyermekek nélküli családok esetében.

Valószínűleg azon sem lepődünk meg sokan, hogy a tagországok között Svédország, Luxemburg és Dánia állampolgárai tudják leginkább megengedni maguknak az egyhetes nyaralást, de rajtuk kívül a finnek, az osztrákok és a hollandok sem panaszkodhatnak.

Ezzel szemben Romániában vagy Horvátországban 10-ből 6 ember nem tud megengedni magának egy hét napos kiruccanást, Romániában egyébként a legmagasabb az arány 66,6%-kal.

Magyarország ebből a szempontból a lista szomorúbb végén kullog, ugyanis Cpirussal, Görögországgal és Bulgáriával karöltve a magyarok felének nincs pénze arra, hogy egyhetes nyaralást kifizessen.Sokkoló számok: a magyarok fele nem tud elmenni egy hétre nyaralni
Forrás: Eurostat
Azért jó hír, hogy az utóbbi 5 év eredményeit nézve pár kivételtől eltekintve mindenhol nőtt azoknak az aránya, akik megengedhetnek maguknak egyhetes nyaralást. A legnagyobb fejlődést ilyen szempontból Lettország mutatta fel, a 2011-ben mért 63,4%-ról 37,1%-ra csökkent azok aránya, akik nem tudnak elmenni pihenni egy hétre, emellett nagyobb csökkenést produkáltak még a lengyelek, az észtek és még Magyarország is, nálunk 5 év alatt 15,6 százalékponttal javult a helyzet.

Címlapkép forrása: Shutterstock
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
öngondi