Előfizetői tartalom

Már lehetetlen elkerülni, hogy a világ második legnagyobb gazdasága bedőljön?

Portfolio
A kínai bankfelügyelet két hónap haladékot adott az ország bankjainak, hogy elkészítsék azokat a kockázati jelentéseket, amelyeket elvileg júniusra kellett volna összerakniuk. A példátlan tolerancia egyesek szerint jele annak, hogy a világ második legnagyobb gazdaságának bankfelügyelete nem mer kellően szigorú intézkedéseket meglépni, félvén, hogy ezzel bedöntik az ország gazdaságát.

Guo Shuqing, a kínai bankfelügyelet (CBRC) elnöke még az év elején ígérte meg, hogy egy hatalmas "szélviharral" tisztítja meg a kínai bankszektort, ami sokak szerint egyre kockázatosabban működik a növekvő hitelállomány és a mérlegen kívüli hitelezés már veszélyes mértéke miatt. Március óta a CBRC nyolc új szabályt hozott, többek közt Guo azt is kérte a bankoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés