Előfizetői tartalom

Kettészakították a Bitcoint, de erre senki nem számított

Tuan Anh Trinh
|
Szegő Dániel
A múlt hét folyamán a Bitcoin kriptovalutának egyik fontos és meglepő eseményét tapasztalhattuk meg: a valuta hardfork-olt, vagyis végérvényesen elágazott és két különböző egymással versenyző kritpovaluta, a Bitcoin és a Bitcoin Cash született belőle. Az alábbi cikkünkben röviden összefoglaljuk, mit is jelent pontosan, ha egy blokklánc rendszer elágazik és milyen következményei lehetnek ennek rövid és hosszútávon.

A történet előzménye az, hogy a hongkongi Cyberportban 2017. február 21-én tartott találkozó után a Bitcoin iparág és a fejlesztési közösség képviselői megállapodtak abban, hogy áprilisban hajtják végre a SegWit-et (elsősorban a tranzakciók formátumát érinti), és 2017 júliusáig aktiválják a hardfork-megoldást. Viszont ennek az eseménynek is van korábbi precednese:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés