Előfizetői tartalom

Pénzgyár lett az OTP

Nagy Viktor
Ha az OTP Garancia eladásától eltekintünk, akkor soha nem ért még el akkora negyedéves profitot az OTP, mint most. Csak hogy kicsit perspektívába helyezzük, a 81 milliárd forint több mint duplája, mint amennyiből Szerbiában vett bankot legutóbb az OTP, csupán 3 hónap alatt keresett meg ennyi pénzt a magyar bank. Elképesztő. A profit nagy részét a magyar, a bolgár és az orosz bank termelte meg, ezek mellé zárkózhat fel a horvát bank, ha a Splitska megvásárlása után rendesen összerakják. Igazi pénzgyár lett az OTP.

Jóval magasabb lett a profit, mint amire az elemzők számítottak, részben az alacsony céltartalékolás miatt A nettó kamatmarzs tovább szűkült, örömteli viszont, hogy a magyar és a bolgár banknál lassult a visszaesés üteme A magyar, a bolgár és az orosz bank termeli a profitot A szerb, a román, a montenegrói és a szlovák bank veszteséges lettTöbb bevétel, kevesebb céltartalékolásKözel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái