Előfizetői tartalom

Nem rémálom többé, hogy a bankok minden 40 000 forintnyi költést jelentsenek a kormánynak

Portfolio
Leszámolna a kínai kormány a pénzmosással, többek közt azért is, hogy a nemzetközi elvárásoknak meg tudjon felelni. Nem rég hoztak pár intézkedést, amelynek köszönhetően az offshore-tranzakciókkal kapcsolatos jelentési elvárások jelentősen szigorodtak; a bankoknak többek közt minden 1000 renminbi fölötti külföldi tranzakciót jelenteniük kell - írja a Forbes.

Hétfőtől a kínai pénzintézeteknek kötelező jelleggel jelenteniük kell minden 1000 renminbi fölötti külföldi vásárlást (kb. 38 700 forint), illetve 10 000 renminbi fölötti pénzfelvételt naponta, kártyánként. Az intézkedés nem változtatja meg a pénzfelvételi és tranzakciós limiteket a kártyákon. A hivatalos szervek összegyűjtik a tranzakciókat későbbi analízis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés