Előfizetői tartalom

Bedőlt hitelek Magyarországon: hét éve nem pipáltunk ilyet

Portfolio
Hét év után először 10% alá csökkent a 90 napon túl nem teljesítő lakossági hitelek aránya a magyar bankrendszerben. A második negyedévben mintegy 70 milliárd forinttal 496 milliárd forintra csökkent a komoly késedelemmel bíró lakossági hitelek állománya, a pozitív változás mögött azonban ezúttal is jórészt követelésértékesítés (valószínűleg az UniCredit 42 milliárd forintos csomagja) áll. A bedőlt hitelek problémája tehát egyre kevésbé a bankok baja, a belőle származó szociális feszültség azonban ettől még nem oldódik.

A magyar bankszektor második negyedéves teljesítményéről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2017.08.25Rekordnyereség a magyar bankszektorbanAz MNB pénteken közzétett statisztikáiból kiderült, hogy 2009 ősze óta először 500 milliárd forint alá, 496 milliárd forintra csökkent a 90 napon túl nem teljesítő lakossági hitelek állománya. Ez a teljes lakossági hitelállományhoz képest...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái