Előfizetői tartalom

15 évébe telne egy európai bankvezérnek, hogy annyit keressen, mint egy amerikai

Portfolio
A válság előtt volt a legjobb befektetési bankárnak lenni, legalábbis ami a fizetést illeti. A válság utáni években a bankvezérek fizetése jelentősen visszaesett, de tavalyra az amerikai bankvezetők honoráriuma visszakapaszkodott a válság előtti szint közelébe, miközben az európai vezetői fizetések jócskán lemaradtak a versenyben - írja a Financial Times.

Nehezen kapaszkodnak vissza a válság előtti szintekhez a bankvezérek fizetései, a legnagyobb visszakapaszkodást az USA mutatta, ahol a bankvezetők fizetése a 2009-es mélypont óta több mint 200%-ot emelkedett. Ettől függetlenül a csúcsponttól még mindig messze vannak, 2007-ben például a Goldman Sachs vezére, Lloyd Blankfein 68,5 millió dollárt vitt haza. Csak összehasonlításképp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés