Előfizetői tartalom

Kiderült, kiknek a hitelét csökkenti a kormány

Hornung Ágnes és Novák Katalin államtitkárok mutatták be ma reggel a jelzáloghiteles gyermekvállalók tartozása egy részének állami átvállalásáról szóló kormánydöntést. A sajtótájékoztatóról élőben tudósítottunk.Fontosabb részletek A meglévő lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelekből, illetve az újonnan felvett lakáscélú hitelekből engednek el 1-1 millió forintot új gyermek születése esetén. Minden 2018. január 1-je után megszülető 3. és további gyermek után igényelhető, meglévők vagy 1. és 2. gyermekek után nem. 17 milliárdos kiadással számol a kormány jövőre (ez évi 17 ezer gyermeket jelentene), de ez felülről nyitott keretösszeg. A bankokkal egyeztették a lépést, ők ezt előtörlesztésként számolják el, előtörlesztési díjukat az állam fizeti. Azon gyermekek után is igényelhető, amelyek "még csak úton vannak" (a terhesség 12. hetétől) vagy örökbefogadottak. A cikkünkben nem szereplő részletek a hamarosan megjelenő kormányrendeletből fognak kiderülni.
2017. augusztus 31. 08:34 214 ezer családot érinthet, de 17 ezerrel számol a költségvetés Az intézkedés összesen potenciálisan 214 ezer családot érinthet. Ha 5%-os igénybevétellel számolunk, akkor közel 10 ezres gyermekszámot jelenthet ez. A 17 milliárd forintos jövő évi keretösszeg...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái