Előfizetői tartalom

Tetemes plusz költsége van az EU új dobásának

Portfolio
Szigorodik a befektetési vállalkozások közzétételi kötelezettsége, illetve rengeteg plusz költséget jelent majd a Mifid II-es szabályozás a pénzügyi intézményeknek - derült ki mindez a Portfolio Mifid II konferenciáján. Az alkalmazkodásra pedig kevés időt hagyott az EU-s szabályozó. A szabályozás része lesz az ügyfél-központúság priorizálása is a "best execution" elv mentén, ami nem biztos, hogy minden esetben jót jelent az ügyfélnek.

Szabó Kornél, a Sárhegyi és Társai ügyvédi iroda irodavezető helyettese a Mifid II-re való felkészülés gyakorlati tapasztalatait ismertette: A Mifid II-nek való megfelelést egy évvel ezelőtt jogi megfelelési problémaként kezelték a társaságok, aztán idővel kiderült, hogy nem csak egy-egy terület többletkötelezettségéről van szó, hanem új termékeket, szolgáltatásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés