Bank

A bankrendszert és a gazdaságot is megtépázza az amerikai katasztrófasorozat

Portfolio
Az olyan nagybankok, mint a JP Morgan vagy a Bank of America több milliárd dolláros veszteséget szenvedhetnek az Irma és Harvey hurrikánok miatt, mivel a károsultak nem fogják tudni törleszteni hiteleiket. A katasztrófáknak valószínűleg a gazdaság egészére nézve is hatása lesz.
Összesen mintegy 156 milliárd dollárnyi hitelre lesz hatással a két hurrikán a következő 12 hónapban a Goldman Sachs elemzői szerint, akik arra számítanak, hogy a Harvey miatt körülbelül 600 millió - 1,1 milliárd dollárnyi hitelt nem fognak tudni törleszteni az adósok, míg az Irma miatt 1,2-1,9 milliárd dollárnyi hitel dőlhet be.

A bedőlt hitelek tovább ronthatják majd a pénzügyi szektor stabilitását, amit eleve megtépáz majd az, hogy a biztosítóknak hatalmas összegeket kell majd kifizetniük. Egyes elemzők 65-100 milliárd dolláros teljes kárkifizetéssel számolnak.

A JP Morgan, a Bank of America, a Citigroup és a Wells Fargo egy részvényre jutó eredményét 1-2%-kal ronthatja a hurrikán, míg kisebb régiós bankok esetén, mint a Zions Bancorp, az atlantai SunTrust Banks és a dallasi Comercia Inc. 11, 19 és 6-10%-kal romolhat az EPS - vélik a Goldman elemzői.

A hurrikánok a reálgazdaságra nézve is komoly hatással lehetnek. Valószínű, hogy a Harvey lehet a világ legnagyobb kárt okozó hurrikánja, 108 milliárd dolláros veszteséget okozva a Bank of America elemzése szerint. Mindez a harmadik negyedéves növekedést 40 százalékponttal ronthatja, egészen 2,5%-ra.

(The Street)
Frankfurti tőzsde
cimlap_Orlen0129
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül