Előfizetői tartalom

Erste: a citibankosokkal együtt sikerült félévet ismételni

Portfolio
A bevételek egyöntetű növekedésének és a céltartalék-visszaírásoknak köszönhetően a tavalyihoz hasonló, 31,2 milliárd forintos első féléves adózás utáni eredményt ért el az Erste Bank Magyarországon, az év első hat hónapjában ugyanis még jelentősen nőttek a költségek is. A Citibank lakossági üzletágának megvásárlásával együtt is csak 2%-kal nőtt a társaság hitelállománya.

Tegnap este tette közzé féléves jelentését az Erste Bank Hungary. Érdemes kiemelni a jelentésből, hogya nettó kamatbevételek egy év alatt 17%-kal emelkedtek a banknál, a nettó díj- és jutalékbevételek pedig 12%-kal nőttek.A bevételek növekedésében fontos szerepe lehetett a Citibank lakossági üzletága megvásárlásának és a növekvő hitelaktivitásnak is, ugyanakkor ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés