Bank

Megvolt a CIG Pannónia közgyűlése, csökken a részvényszám

Portfolio
Megtartotta megismételt rendkívüli közgyűlését a CIG Pannónia, ezen döntöttek többek között a társaság saját tulajdonába került, szeptember 11-ei hatállyal törzsrészvénnyé alakított értékpapírok bevonásáról is, így a társaság alaptőkéje közel 13,3 millió forinttal csökken a szeptember 12-én bejelentett közel 245,2 millió forintos alaptőke-emelés után. Ezzel a kamatozó részvények átalakításához kapcsolódó hígító hatást is mérsékli némileg a biztosító.
A közgyűlés elhatározta a CIG Pannónia alaptőkéjének összesen 8 000 000 forinttal, illetve 5 333 320 forinttal történő, tőkekivonási célú leszállítását. Az alaptőke-leszállítást a társaság úgy hajtja végre, hogy az elmúlt hetekben a társaság tulajdonába került, 200 000 db illetve 133 333 darab egyenként 40 Ft névre szóló, "A" sorozatú törzsrészvényt (korábban "C" sorozatú kamatozó részvények voltak ezek) bevonja, ennek megfelelően módosul a társaság alapszabálya is. Az alaptőke-leszállítás a társaság részvényeseinek részvénytulajdonát nem érinti, ugyanakkor a döntéshez a tulajdonosok a hozzájárulásukat adták.

A saját részvények korábbi vásárlásával és a mai lépéssel a CIG Pannónia lényegében mérsékelte azt a hígító hatást, amely abból ered, hogy szeptember 11-ei hatállyal "B" és "C" sorozatú kamatozó részvényeit 5 év múltán törzsrészvénnyé alakította át a társaság, továbbá minden kamatozó részvény tulajdonosának csaknem 4 további törzsrészvény megvásárlására biztosított jogot. Kielégítésük érdekében a biztosító szeptember 12-ei bejelentése szerint 245,249 240 millió forinttal emelték meg a biztosító alaptőkéjét, és növelték a részvényszámot 6,1 millió darabbal.

A témáról részletesebben itt írtunk:A kamatozó részvények átalakításából származó 1 881 139 darab törzsrészvény, valamint a zártkörű alaptőke-emelés keretében kibocsátásra kerülő 6 131 231 darab törzsrészvény tőzsdei bevezetésére (azok szabályszerű megkeletkeztetését követően) az előzetes tervek szerint 2017. október 18-án, vagy akörül kerül sor - közölte még szintén szeptember 12-én a biztosító.További hír, hogy a mai megismételt rendkívüli közgyűlésen a társaság felügyelőbizottsági tagjává választották 5 évre Veisz Ákost.

Megvolt a CIG Pannónia közgyűlése, csökken a részvényszám
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bank