Előfizetői tartalom

Az egyik leggazdagabb magyar milliárdokat kap vissza a NAV-tól

Portfolio
Öt éve tart a NAV nyomozása Gattyán György, az egyik leggazdagabb magyar ellen, de a Kúria tegnapi döntése értelmében új eljárást kell indítania a NAV-nak, amelyben nem használhatja fel a korábban bizonyítékként bemutatott telefonbeszélgetéseket. Mindeközben a NAV 4,5 milliárd forintot utalt Gattyán cégének számlájára, mivel kiderült, hogy a kérdéses időszakban túlfizették az adót.

Az öt éve tartó Gattyán-NAV vita fontosabb állomásairól a Forbes számolt be: A NAV 2012-ben indított nyomozást költségvetési csalás miatt, ezt követően közigazgatási eljárást is indított 2013-ban elmaradó adóbevételekre (áfa) hivatkozva. Ez utóbbit amiatt, mert a NAV gyanúja szerint a Gattyán tulajdonában lévő WebMindLicenses (WML) a magasabb adófizetési kötelezettséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés