Előfizetői tartalom

Van egy európai ország, ahol úgy nő a gazdagok száma, mint sehol máshol a világon

Portfolio
Közel 8%-kal nőtt a világ dollármilliomosainak száma tavaly, mellyel a számuk sosem látott szintre, 16,5 millió főre nőtt. Nemcsak a számuk, hanem a vagyonuk is rekordot döntött, a Capgemini frissen publikált elemzése szerint ez eléri a 63,5 ezer milliárd dollárt, sőt, a becslések szerint 2025-re még a 100 ezer milliárd dollárt is meghaladhatja. A részvénypiacok tavalyi jó teljesítményének köszönhetően pedig egy európai ország a világ minden más országát lekörözte a gazdagok számának növekedésében.

Egyre többen vannak és egyre gazdagabbak a gazdagokA Capgemini által a napokban közölt felmérés szerint a világ dollármilliomosainak száma 7,5%-kal nőtt. A legnagyobb ütemű növekedést egy év alatt az afrikai régió mutatta fel több mint 8%-kal, de 8% közelében mozgott Észak-Amerika és Európa is. A legtöbb dollármilliomos, 5,5 millió fő az ázsiai és csendes-óceáni térségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés