Előfizetői tartalom

Elárulták a magyarországi bankvezérek, mitől félnek a leginkább

Portfolio
Hiába jók a makrogazdasági adatok, nem nagyon számíthat 10% feletti átlagos tőkearányos megtérülésre a magyar bankszektor a következő években. A tovább csökkenő kamatszint, a munkaerőhiány és a túlszabályozás már rövid távú, az ingatlanpiac tetőzése és a kamatkörnyezet emelkedésének hiteltörlesztésre gyakorolt hatása pedig hosszú távú kockázatként jelentkezik a bankoknál. Ma már nem csoda, ha egy programozó többet keres egy fiókvezetőnél - hangzott el a bankvezérek panelbeszélgetése során a Portfolio mai Budapest Economic Forum 2017 című konferenciáján.

Milyen a gazdaságpolitika és a gazdasági környezet a bankok számára?Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója kitűnőnek értékelte a makrogazdasági helyzetet, a lakosság, a vállalkozások és a bankok szempontjából is, ezt a legfrissebb gazdasági adatokkal támasztotta alá. Szerinte a termelékenységi és versenyképességi kérdésekre kell nagyobb hangsúlyt fektetni, a nehezebb időszakra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái