Előfizetői tartalom

Nagy Márton: történelmi lehetőséget kaptunk, ki kell használni

Portfolio
Tartósan negatív (reál)kamatkörnyezetre rendezkedhet be a magyar gazdaság, ami történelmi lehetőség a gazdaság szereplői számára. Ezt vagy hitelfelvétellel, beruházással és lakásszerzéssel lehet kihasználni, vagy a meglévő hitelek fix kamatozásúra váltásával. Az MNB ez utóbbit is ösztönözni szeretné, ennek lehetőségeit vizsgálja - mondta a Portfolio mai Budapest Economic Forumán az MNB alelnöke.

Nagy Márton az alábbiakról beszélt előadásában: Kegyelmi állapot van Magyarországon a tartósan negatív (reál)kamatkörnyezet miatt. Történelmi lehetőség ez, érdemes kihasználni. A hazai semleges reálkamat a fedezetlen kamatparitásból származtatható: a semleges reálkamat = külső reálkamat - várt reálfelértékelődés + kockázati felár. A külső reálkamat 30 éve csökkenő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés