Előfizetői tartalom

20 ezer embert vertek át január óta, kártérítés nem lesz

Portfolio
A brit Fizetési Rendszerek Felügyelete (PSR) létrehozna egy alapot az "átutalásos csalások" károsultjainak, ez azonban csak jövő szeptemberben indulhat el. A Nagy-Britanniában mintegy 20 ezer embert érintő átverés-típus áldozatainak eddig nem volt lehetősége kártérítést kérni és akiket addig vernek át, vélhetően nem is lesz.

A pénzügyi felügyeleti szervezet a Which? reklamációjának kapcsán mutatta be a terveit, a kampányba a Telegraph Money is beszállt, hiszen bizonyos esetekben komplett vagyonokat buktak el az áldozatok. Az "átutalásos csalás" minden olyan csalást jelent, ahol az ügyfél megbízást ad arra, hogy a csalónak átutalják a pénzt. Például ha valaki egy kamu autóhirdetést felad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés