Előfizetői tartalom

Trükközött a THM-mel a Budapest Bank és az Auchan leánycége

Portfolio
Az MNB ma közzétett határozataiban 18 millió, illetve 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Budapest Bank Zrt.-t és az Oney Magyarország Zrt.-t - többek között - a teljes hiteldíj mutató feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A társaságok a hitelkártya-termékeik reklámozása során számos esetben nem feltűnően jelenítették meg a hiteltermékek költségeit összegző, a fogyasztói döntést segítő THM értékét.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi intézményeknél lefolytatott egy-egy fogyasztóvédelmi célvizsgálat keretében ellenőrizte, hogy a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt. (Budapest Bank), illetve az Auchan Holdinghoz tartozó Oney Magyarország Zrt. (Oney) miként tesz eleget a hitelkártyáit érintő kereskedelmi kommunikációjában a teljes hiteldíj mutató (THM) feltüntetésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés