Előfizetői tartalom

Inkorrekt volt a Correct és a Corner zálogház

Portfolio
Az MNB a teljes hiteldíj mutató (THM) feltüntetésére, számítására, valamint a THM maximum mértékére vonatkozó jogszabályok megsértése miatt 5 millió forint, illetve 1,5 millió forint bírsággal sújtotta a záloghitelezési tevékenységet folytató CORNER Záloghitel Zrt.-t és a Correct Zálogház Zrt.-t - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kézizálog-hitelezési piac több szereplőjénél folytatott le fogyasztóvédelmi vizsgálatot. Ennek során a jegybank többek közt ellenőrizte, hogy a pénzügyi intézmények betartják-e a THM-szabályokat. Az MNB az ellenőrzések nyomán tavaly és idén is büntetett. A most lezárt jegybanki vizsgálatok a CORNER Záloghitel Zrt.-nél a 2014. január 1....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés