Előfizetői tartalom

Bejelentették: szép ajándékot kapnak Matolcsyéktól a lakáshitelesek

Portfolio
Nagy bejelentést tett a héten az MNB, ami a lakáshitel-felvevőket is érinti: újabb két eszközzel segíti a jegybank a fix kamatozású hitelek terjedését. A hosszú kamatperiódusú lakáshitelek ezzel még olcsóbbak, törlesztőrészleteik még alacsonyabbak lehetnek. A hatások a leendő lakáshitelesek mellett (jellemzően a következő kamatperiódustól) a meglévő adósokat is érinthetik. Megnéztük, hogy mielőtt ez bekövetkezne, milyenek a jelenleg felvehető lakáscélú hitelek kondíciói.

Az egyes banki ajánlatok kikalkulásához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk. Kétféle jegybanki döntésről beszélhetünk. A héten ezekről azt állapítottuk meg, hogy már nem a hitelezés felpörgetését, hanem elsősorban a hitelfelvevők kamatkockázatainak csökkentését szolgálják:A Monetáris Tanács feltétel nélküli, 5 és 10 éves futamidejű kamatcsere-eszközt (IRS)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés