Előfizetői tartalom

Máris megkopaszthatja Lengyelország a Brexit elől menekülőket

Portfolio
Jó kis üdvözlőcsomagot állítanának össze a lengyelek a Brexit miatt őket választó vállalatoknak, az elképzelés szerint a 36 ezer dolláros éves fizetésnél többet kapó dolgozóknak (mintegy 9,4 millió forint) és az őket foglalkoztató munkaadóknak több adót kellene befizetniük az államkasszába, emiatt pedig sokan újragondolhatják, érdemes-e Lengyelországba költöztetniük egyes részlegeiket - számol be a hírről a Bloomberg.

Múlt héten fogadta el a lengyel alsóház azt a tervezet, miszerint a 127 890 zlotynál, avagy 36 ezer dollárnál nagyobb éves fizetést kapó dolgozóknál megszűnne a társadalombiztosítási rendszerhez való hozzájárulás felső határa, ami a dolgozókra és a munkaadókra is nagyobb befizetési terhet ró. A lépéssel főleg a bankok és azok dolgozói járhatnak rosszul, közülük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés