Bank

A bankok leépítéséről fog szólni 2018

Portfolio
Az eurózóna nagybankjainak választaniuk kell: egyszerűsítik bonyolult szervezeti struktúrájukat, hogy válság idején könnyebben leépíthetők legyenek rendezett módon, vagy Elke König fogja ezt megtenni helyettük.
Elke König az EU Egységes Szanálási Testületének (SRB) első embere, és a Bloomberg szerint egy brüsszeli interjúban beszélt a bankok szervezetének szükséges áramvonalasításáról, és arról, hogy a jövő évben prioritás lesz a bankok helyzetének adófizetői pénzek felhasználása nélküli rendezése.

Az SRB jövőre csaknem 140 európai bank szanálási tervét fogadhatja el, majd elkezdi annak vizsgálatát, milyen akadályok állhatnak a bankok rendezett leépítésének útjában pénzügyi válság esetén. Ezekről jelentést tesz az érintett bankoknak, amelyeknek négy hónapon belül kell a problémák megoldására vonatkozó tervet összeállítaniuk.

Ha az SRB nem elégedett a válasszal, instrukciókat adhat a felügyeletnek a veszteségelnyelő kötelezettségek alkalmazásával, a jogi és működési struktúrák módosításával vagy eszközeladásokkal kapcsolatban. König szerint az ideális banki struktúra lehetővé teszi bizonyos funkciók elszigetelését annak érdekében, hogy előre nem látott szituációban a bankok egészséges területei zavartalanul továbbműködhessenek.

Az SRB júniusban hajtott végre először szanálási feladatot, ennek eredményeként a spanyol Banco Popular Espanolt egy euróért eladták a Banco Santandernek, kisöpörve részvényeseket és egyes hitelezőket is.
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hsbc_shutter