Előfizetői tartalom

Ilyen is létezik: a felügyelet enyhítené a szigort, de a vagyonkezelők tiltakoznak

Portfolio
Nem szeretnék az alapkezelői szektorban dolgozók, hogy csak a vezető beosztású személyeket kelljen egy központi rendszerbe regisztrálni. A cél az lenne, hogy minden portfóliómenedzser szerepeljen az adatbázisban, amit a brit felügyelet 2019-re terjesztene ki a teljes pénzügyi rendszerre - számol be a hírről a Financial News.

2016-ban vezették be először a bankok esetében a vezető beosztásban lévő személyek regisztrációját egy központi adatbázisba, ami azt a célt szolgálta, hogy személyesen lehessenek felelőssé tehetőek a hibáikért a vezetők. A rendszer tehát egyfajta feketelistát is tartalmaz. Ezt a rendszert a tervek 2019-re alkalmaznák a teljes pénzügyi szolgáltatási szektorra. Miután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés