Előfizetői tartalom

Cukorkát kínál a brit jegybank a Brexit után is maradó bankoknak

MTI
Egyoldalú szabályozástechnikai gesztusokkal ösztönözné a Bank of England a Londonban jelenlévő EU-székhelyű külföldi bankokat arra, hogy a brit EU-tagság megszűnése után is maradjanak a londoni City pénzügyi központjában. Az ajánlat azzal párhuzamosan jött, hogy az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója a napokban megerősítette: a londoni pénzügyi szektor befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalatai mindenképpen elveszítik az euróövezeti piacra szóló passporting-jogosítványaikat, ha Nagy-Britannia tagsága az EU egységes belső piacán megszűnik.

A brit jegybank szerda este Londonban ismertetett, rendkívül összetett 32 oldalas javaslatcsomagjának lényege az, hogy az európai bankok a Brexit után is helyi fiókintézményként működtethetnék nagybani pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó londoni érdekeltségeiket, ahelyett, hogy ezeket igen költséges módon újonnan feltőkésítendő, külön tőkemegfelelési kötelezettségekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés