Előfizetői tartalom

Elképesztő fejlemények a magyar bankbetéteknél

Portfolio
Ritkán látható mértékű pénzbeáramlás zajlik manapság a magyar bankokba: a vállalatok betétállománya majdnem 19%-kal, a lakosságé pedig 8%-kal nőtt egy év alatt. A betétek lekötéséről persze az alacsony kamatok miatt lassan megfeledkezik az ország. A látványos növekedésnek köszönhetően bőven van miből hitelezniük a bankoknak, és nem kell attól tartanuk, hogy egyhamar a kritikus 100% fölé emelkedik a hitel/betét mutatójuk, pedig a hitelezés is gyorsulva nő.

Látványosan növekvő vállalati állományokHa pusztán az állományokat nézzük az MNB ma közzétett statisztikáiban, akkor megállapíthatjuk, hogy 2016 novembere és 2017 novembere között, vagyis egy év alatta háztartások hitelállománya 2,5%-kal nőtt (ezen belül a lakáshitelek 3,4%-kal, a személyi kölcsönök pedig 26,8%-kal), a háztartások betétállománya 7,6%-kal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés