Előfizetői tartalom

Ez fájhat Európának: hatalmas pénzek hazaszállításáról dönthetnek a britek

Portfolio
Akár ezermilliárd dollárnyi pénzt vonhatnak ki a brit alapkezelők az ír és luxemburgi mandátummal bíró alapjaikból, ha az EU a Brexit során szigorúbb szabályokat állít fel az ún. delegált alapokkal szemben. Az ügyre rálátó források szerint olyan nagy összegről van szó, hogy ez jelentős ütőkártya is lehet a britek kezében az EU-val szembeni tárgyalások során - számol be a hírről a Financial Times.

Mintegy ezermilliárd dollárnyi pénzt kezelnek brit alapkezelők ír és luxemburgi alapokban, a hírek szerint az alapkezelői szektor és a brit pénzügyminisztérium már tárgyalnak arról az eshetőségről, hogy miképpen tudnák hazahozni a külföldön kezelt pénzt kedvezőtlen adóhatások nélkül, amennyiben az EU a brit alapkezelők számára hátrányos módon változtatna az alapkezelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés