Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Bank

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember

Portfolio
Nagyon rég láttunk utoljára olyan erős januárt a részvénypiacokon, mint 2018-ban, ez pedig a gazdagok többségének is sokat segített abban, hogy tovább növeljék már így is elképesztő vagyonukat. A Bloomberg Billionaires Index alapján megnéztük, hogy a világ tíz leggazdagabb embere idén eddig több mint 63 milliárd dollárnyi vagyont halmozott fel, ha ezt a pénzt mind egy embernek adnák oda, az a szerencsés is a világ tíz leggazdagabbjai között lenne.

1 2

A hazai privátbanki szektor helyzete is szóba kerül a Portfolio március 20-ai Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 konferenciáján. Ne maradjon le róla!
10-6..

10. Sergey Brin, 56,1 milliárd dollár

Brin a Google egyik társalapítója, gyermekkorában hagyta el Oroszországot családjával még a hetvenes évek végén. Később a Stanford egyetemen találkozott Larry Page-dzsel, akivel a Google keresőmotort kidolgozták. Brin jelenleg az Alphabet elnöke, aminek megalapítását szintén Page-dzsel jelentették be még 2015 augusztusában. Brinnek az adatok alapján a Google-részvényekben van a legnagyobb kitettsége, részben ennek köszönhetően idén eddig több mint 5 milliárd dollárral nőtt a vagyona. 56 milliárd dollárt meghaladó vagyonával jelenleg a tizedik leggazdagabb embernek számít a világon.

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

9. Larry Ellison, 57,4 milliárd dollár

Bár Brooklynban született, a Chicagóban élő nagynénje és nagybátyja nevelte fel. A nagynénje halálát követően kibukott két főiskoláról is, a számítástechnika alapjait végül a kaliforniai Berkley-n sajátította el. 1977-ben alapította meg szoftverfejlesztő cégét, mely eredetileg a CIA adatbázis-menedzsment projektjeként indult Oracle kódnév alatt. Az Oracle alapítója egyben a cég legnagyobb részvényese is, vagyon a idén eddig 4,3 milliárd dollárral nőtt, így 57 milliárd dollárt meghalaó vagyonával a kilencedik leggazdagabb ember.

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Forrás: AFP/ Josh Edelson

8. Larry Page, 57,5 milliárd dollár

Sergey Brinnel együtt alapították a Google-t, amelynek 2001-ig ő volt az első vezérigazgatója, ezt a pozíciót 2011-ben újra betöltötte a cégnél. Jelenleg az Alphabetben, a Calicóban és a Nestben is vezető tisztségeket tölt be, de társalapítója a Mountain View-nak, amelynek kutatási divíziója például a Google X. Page vagyona idén 5,3 milliárdos emelkedés után közel 58 milliárd, ezzel ő a nyolcadik leggazdagabb a világon.

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

7. Bernard Arnault, 67,6 milliárd dollár

Arnault Franciaország leggazdagabb embere és egyben a világ 7-dik leggazdagabbja jelenlegi, 67,6 milliárd dolláros vagyonával, amihez idén eddig 4,4 milliárdot toldott hozzá. A 68 éves üzletember a Louis Vuittont is gyártó luxusmárkákkal foglakozó LVMH elnöke. A cég 2016-ban 41,6 milliárdos árbevételt ért el, a Louis Vuitton mellett a TAG Heuer órákat és a Dom Perignon pezsgőt is ők értékesítik.

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Forrás: AFP/ Martin Bureau

6. Carlos Slim, 68,9 milliárd dollár

Carlos Slim tulajdonában van Latin-Amerika legnagyobb telekommunikációs cége, az America Movil, de vannak még banki és bányászati érdekeltségei is, valamint olyan tőzsdén forgó cégekben bír részesedéssel, mint a New York Times és a Caixabank. Slim vagyona idén több mint 7 milliárd dollárral emelkedett, közel 69 milliárdos vagyonával pedig a hatodik leggazdagabb embernek számít.

Elképesztő, mennyit gazdagodott idén ez a 10 ember
Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt
Ez a cikk folytatódik
1 2
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
mnb_jegybank_felügyelet_shutter